ایموریت IMORIT

 این  یک متن تست1می باشد   این  یک متن تست1می باشد 

هر آنچه باید راجب Agile User Experience بدانیم

Agile User Experience

Agile User Experience یا Agile UX برای تکمیل عملکرد تجربه کاربری به روی کار آمد. تجربه کاربری Agile در مقایسه با دیگر رویکردهای تجربه کاربری، رویکردی متفاوت برای طراحی محصول است. در این مقاله به طور ویژه‌ای در رابطه با جنبه‌های متفاوت Agile UX بحث خواهیم کرد.

Agile چیست؟

Agile یک رویکرد عالی در رشته مهندسی و خصوصا توسعه‌ی نرم افزار می‌باشد. Agile شامل ویژگی‌های اساسی در چگونگی تکرار و همچنین تمرکز بر گسترش محصولات به شیوی سریع و با سرعت است.

Agile UX چیست؟

Agile UX یک روش متفاوت در تجربه کاربری بوده که موجب تکمیل عملکرد منحصر به فرد تجربه کاربری در دنیای توسعه‌ی نرم افزار Agile می‌شود. در دنیای Agile پیشرفت و توسعه‌ی نرم افزارها به شیوه‌ای انعطاف‌پذیر و به صورت مکرر اتفاق می‌افتد.

بنابراین Agile UX به معنای ادغام اصول طراحی UX با اصول توسعه‌ی نرم افزار Agile می‌باشد. در Agile UX یک متخصص تجربه کاربری در دنیای Agile، موجب افزایش ارزش فرایند طراحی تجربه کاربری با توسعه نرم افزاری محصولات می‌شود.

نقش Agile UX در طراحی محصول

Agile UX در طراحی و ایجاد محصول سبب ایجاد محصولاتی می‌شود که کاربران آن‌ها را دوست داشته باشند و از آن لذت ببرند. در واقع موجب کسب تجربه‌ی کاربری بهتر برای کاربر می‌شود. از سال 1970 تعداد زیادی از مهندسان توسعه نرم افزار از شیوه‌ی آبشاری برای توسعه نرم افزارها استفاده می‌کردند. روش آبشاری طی مراحل ویژه‌ایی انجام می‌شد و همچنین ساختار پایداری داشت که همین امر موجب یادگیری آسان آن در گذشته می‌شد. اما یادگیری آسان این روش نمی‌توانست موجب بکارگیری آسان آن برای توسعه‌ی یک محصول شود.

در روش آبشاری هر بخش باید قبل از انتقال به بخش بعدی تکمیل شده و کامل می‌شد. این روش با این که در ظاهر به صورت کامل و بدون مشکل به نظر می‌آمد اما مشکلاتی را با خود داشت. مثلا توسعه دهندگان برای بروزرسانی محصول با مشکلات زیادی روبه رو می‌شدند. زیرا در شیوه‌ی ابشاری با اتمام مراحل یک بخش و شروع بخش بعدی دیگر نمی‌توانست به بخش‌های قبلی بازگشت؛ در نتیجه با اتمام فرایند توسعه‌ی محصول نیز نمی‌توانست در آن تغییراتی ایجاد کرد.

با روی کار آمدن Agile UX مهندسان توسعه نرم افزار با بکارگیری آن سبب ایجاد یک ارتباط دائمی و پیشرفت این حوزه شدند. روش آبشاری در طراحی بخش‌های توسعه را به طور ویژه‌ای از یکدیگر جدا می‌کرد و بخش‌ها دیگر قابل تغییر نبوند. اما Agile UX بخش‌های برنامه ریزی و توسعه را به قسمت‌های کوچکتر تقسیم می‌کند تا مدیریت آن آسان‌تر شود. به این معنی که در Agile UX هیچ بخش جدا از همی وجود ندارد و بخش توسعه نرم افزار از نزدیک با تیم UX همکاری می‌کند. در نتیجه نیازهای کاربر هم از نظر تجربه کاربری و هم عملکرد خوب بر طرف می‌شود.

Agile UX نقش موثری در به حداقل رساندن ایجاد خطا در طراحی‌های گران قیمت داشته و همچنین عمل پیشرفت و توسعه نرم افزار را به شیوه‌ای کاربردی تضمین و تسریع می‌بخشد.

شیوه‌ی استفاده از Agile UX

همان گونه که بکارگیری Agile UX و یا توسعه نرم افزار در طراحی آسان است، یادگیری و فهم برخی اصطلاحات آن هم نیاز به درک و دانش پایه‌ای دارد. از موارد اصلی فرایند Agile این است که مواردی را که کاربران به ما می‌آموزند را در نظر بگیریم یعنی دیدگاه‌هایی را که کاربران به ما ارائه می‌دهند را در نظر گرفته و متناسب با آن قدم برداریم.

دیدگاه‌های کاربران نقشه‌ی راه توسعه و طراحی یک پروژه را بیان می‌کنند و تعیین کننده‌ی دوره‌های زمانی طراحی و توسعه Agile هستند. به دوره‌های زمانی که تیم متخصصان توسعه نرم افزار در طراحی در آن مقدار مشخصی از کار را انجام داده و تکمیل می‌کنند اسپرینت می‌گویند. در نظر گرفتن اسپرینت‌ها به تیم Agile کمک می‌کند تا نرم افزارها با کیفیت و کاربرد بیشتری در بازه‌های زمانی کمتری توسعه دهند. در طول یک اسپرینت اعضای گروه در رابطه با سرعت پیشرفت خود بحث کرده و همچنین در رابطه با سطح پیشرفت خود بحث می‌کنند.

مراحل Agile UX

  1. برنامه ریزی: اولین مرحله Agile UX داشتن یک برنامه ریزی موثر برای توسعه است. اعضای تیم باید هدف پروژه را بدانند و با انجام تحقیقات برنامه‌ای مشخص را در نظر بگیرند.
  2. استفاده از نظرات کاربران: قدم بعدی در Agile UX استفاده از نظرات و نیازهای کاربران است. این امر هدف نهایی هر طراحی را پوشش می‌دهد و هر فرد با بکارگیری آن می‌تواند به صورت حرفه‌ای فرایند توسعه را آغاز کند.
  3. طراحی: با آغاز و تعیین اسپرینت‌ها زمان طراحی می‌رسد. اعضای تیم طراحی و توسعه نرم افزار برای برآورده کردن نیازهای کاربران تلاش می‌کنند.
  4. تست: بعد از انجام طراحی و داشتن یک نمونه طرح اولیه باید یک تست از طرح ایجاد شده گرفت. محصول را باید با کاربرن واقعی مورد آزمایش قرار داد تا یک بازخورد کوچک در رابطه با قابلیت استفاده و تجربه کاربر به دست آورد.
  5. تلاش و طراحی دوباره (رفع اشکال): با انجام تست و به دست آوردن بازخورد از کاربران واقعی اشکالات را رفع کرده و در اجرای هرگونه پیشرفت برای طراحی تامل انجام شود.
  6. تکرار و بهبود: در نظر داشته باشید که با گذشت زمان و در هر حال، جایی برای پیشرفت در توسعه و طراحی یک محصول وجود دارد. بهبود در آینده می‌تواند سبب تکمیل و یا بهتری شدن مراحل انجام شده‌ی قبلی نیز شود.

اصول Agile UX

برای Agile UX اصول تعیین کننده‌ای وجود دارد که در پایین آن‌ها را آورده‌ایم.

  1. رشد تدریجی: Agile به دلیل دارا بودن اسپرینت‌ها نیاز به بررسی و ارائه مداوم دارد. ارائه Agile نیازمند انجام وظایف مدیریت شده‌ی افراد در هر اسپرینت می‌باشد. انجام شدن وظایف تعیین شده افراد در هر دوره به صورت تدریجی و مرحله‌ای اتفاق می‌افتد. بنابراین Agile باید به صورت تدریجی و مرحله به مرحله اتفاق بیافتد.
  2. سازگاری: برای یک Agile UX اثر گذار باید تیم نسبت به اولویت‌ها و نیازها انعطاف پذیر باشد. داشتن یک Agile مفید و کارآمد لازمه‌ی دارا بودن توانایی تغییر و سازگاری با آن‌ها می‌باشد.
  3. همکاری و روابط: از موارد مورد نیاز Agile، همکاری و ارتباط موثر بین کاربران، اعضای تیم و سهامداران است.
  4. باز خورد کاربران: Agile به کاربران نیاز داشته و سعی می‌کند کاربر را در فرایند توسعه درگیر کند و با تصویر واضحی که از کاربر خود دارد محصول را توسعه می‌دهد.

نتیجه گیری

UX  یک جنبه‌ی مهم در طراحی هر محصول است که امروزه در Agile، UX اهمیت بیشتری پیدا کرده است. با بکار گیری شیوه‌ها و راهکارهای مناسب می‌توان Agile UX را به شیوه‌ای منحصر به فرد انجام داد و در نهایت سبب ایجاد محصولاتی با تجربه کاربری بهتر شد.

مقالات مرتبط

اسکرول به بالا