ایموریت IMORIT

 این  یک متن تست1می باشد   این  یک متن تست1می باشد 

طراحی رابط کاربری (UI) یا طراحی گرافیک

طراحی رابط کاربری (UI) یا طراحی گرافیک

شاید تا به حال با شنیدن کلمه‌ی طراحی هر دو موضوع طراحی گرافیک و UI را با هم به ذهن آورده و آن‌ها را یکی دانسته باشیم. اما واقعیت این است که طراحی گرافیک و طراحی UI از دو دنیای جداگانه هستند که در مواردی به هم مرتبط هستند. هر کدام از این حوزه‌ها عملکرد و اهداف متفاوتی دارند. در ادامه به بررسی جداگانه هر یک از آن‌ها و شیوه‌های تعامل و تفاوت طراحی UI و گرافیک خواهیم پرداخت.

طراحی رابط کاربری (UI)

طراحی UI یکی از رشته‌های خلاقانه مرتبط با فناوری است که در آن طراح خود را به جای کاربر قرار می‌هد و به احتیاجات کاربر پی می‌برد. در این رشته تلاش می‌شود که همزمان نیازهای کاربر و زیبایی‌ها ساختار و محتوا حفظ شود. یک طراح رابط کاربری حرفه‌ایی به ساختار ومحتوای موجود رنگ و رو می‌بخشد و همواره در جهت راحتی و تجربه‌ی خوب کاربر قدم برمی‌دارد.

در حقیقت طراح UI باید بتواند با استفاده از ابزارها و المان‌های بصری یک تجربه لذت بخش و راحت را برای کاربر ایجاد کند. این رشته شباهت زیادی به طراحی گرافیکی داشته و همکاریِ مثال زدنی با طراحان UX دارد.

نمونه‌هایی از طراحی رابط کاربری

  1. نرم افزارها و وبسایت‌ها
  2. در محصولات دیجیتال عناصری مثل دکمه‌ها و باکس جستوجو
  3. انیمیشن‌ها
  4. طرح بندی فیلدهای اغاز و پایان متن و فرم‌ها

طراحی گرافیک (Graphic Designer)

طراحان گرافیک هنرمندان با ارزشی هستند که هم در حوزه‌ی طراحی وب و هم حوزه‌ی چاپ از هنر آن‌ها استفاده می‌شود. یک گرافیست با بکارگیری ابزارها طرح‌های جذابی را خلق می‌کند که باعث ایجاد حس لذت در بیننده می‌شود. در واقع طراح گرافیک با هدف قابل درک و دلپذیر ارائه دادن اطلاعات کار می‌کند.

 طراح با استفاده از نرم افزارهایی مانند فتوشاپ یا ایلاستریتور درباره‌ی ظاهر یا ترکیب رنگ، فونت یا اندازه آن‌ها برنامه ریزی و اجرا می‌کند.

نمونه‌هایی از طراحی گرافیک

  1. لوگوها
  2. طرح‌های جلد کتاب
  3. پوسترها
  4. کارت‌ها و بروشورها
  5. گرافیک وب سایت‌ها

ارتباط طراحی گرافیکی با طراحی UI

همانطور که می‌دانید، همه‌ی رشته‌های طراحی و توسعه وب مکمل یکدیگر بوده و با تلاش هم می‌توانند یک نتیجه‌ی منحصر به فرد خلق کنند. طراحی رابط کاربری و گرافیک نیز تقریبا زمینه‌کاری مشترکی داشته و همین امر باعث ارتباط گسترده‌تر این دو رشته با یکدیگر می‌شود.

 هر دو این رشته‌ها با استفاده از عناصر بصری مثل رنگ و سایز برای یک تجربه کاربری جذاب در تلاش هستند. طراحان هر دو رشته از اصول طراحی استفاده می‌کنند تا با توجه به نیاز کاربر محصولاتی خلق کنند که برای کاربران سودمند باشد.

تفاوت طراحی UI و طراحی گرافیک

همانطور که قبل‌تر نیز اشاره کردیم وقتی صحبت از طراحی می‌شود بسیاری از ما طراحی گرافیک را در نظر می‌گیریم و به آن فکر می‌کنیم. اما امروزه و در بحث طراحی وب سایت با شنیدن کلمه‌ی طراحی مفاهیم و شاخه‌های متنوعی از طراحی مطرح می‌شوند.

 طراح گرافیک یک هنرمند است که به کمک تخیل و به کارگیری رنگ‌ها و… ایده های خلاقانه خود را اجرا می‌کند. عملکرد یک طراح گرافیک اثر مستقیم بر روی نحوه‌ی نمایش و انجام تبلیغات گسترده در رسانه‌ها دارد. با افزایش کیفیتِ ایده‌ی یک طراح، اثر مثبت ایده بر روی برندینگ به راحتی قابل تشخیص خواهد بود.

اما در طراحی UI، طراح باید این نکته را در نظر بگیرد که چگونه کاربر می‌تواند راحت‌تر از یک وب سایت استفاده کند. چگونه کاربر از استفاده از وب سایت لذت خواهد برد.

همچنین طراح باید خود را در همه حال به جای کاربر قرار دهد و بررسی کند که قرارگیری کدام یک از المان‌ها با کدام ظاهر در کدام موقعیت برای کاربر مفیدتر خواهد بود. عملکرد طراح UI در افزایش بازدید یک سایت و در نتیجه افزایش فروش آن تاثیر مستقیم خواهد داشت. یعنی هر چه طراح UI کار خود را دقیق تر انجام دهد و حرفه‌ایی‌تر باشد تعداد کاربران بیشتر شده و فروش افزایش می‌یابد.

 طراحان رابط کاربری بر نحوه‌ استفاده‌ی کاربران از محصول تمرکز دارند اما طراحان گرافیک بر روی نمایش این اطلاعات به کاربران تلاش می‌کند. طراحان کاربری با نرم افزارهای کدنویسی و… در ارتباط  بوده و با این ابزارها کار می‌کنند در حالی که طراحان گرافیکی از ابزارهای گرافیکی مثل برنامه‌های ویرایش عکس استفاده می‌کنند.

طراحی رابط کاربری نقطه‌ی تبادل و تعامل بین کاربر و رایانه است. مثلا زمانی که ما یک اپلیکیشن را در موبایل خود استفاده می‌کنیم یا به طور مداوم از یک سایت دیدن می‌کنیم. هر آنچه ما از عملکرد و موقعیت هر المان می‌بینیم به طراحان رابط کاربری و عملکرد آن‌ها مربوط می‌شود. اما زیبایی ظاهری که ما را شگفت زده می‌کند و در واقع عملکرد طراحان رابط کاربری را تکمیل می‌کند کار طراحان گرافیک است.

طراحان هر دو رشته‌ی فوق دارای سواد استفاده از ترکیب رنگ‌ها، فونت‌ها، تصاویر و…برای ایجاد محصولات و طرح‌های جذاب و هماهنگ هستند. اما می‌توان گفت در حالی که طراحی گرافیک تلاش می کند یک پیام یا مفهوم خاص را به کاربر خود ارائه دهد طراحی UI سعی می‌کند قابلیت استفاده و عملکرد محصول برای کاربر را افزایش دهد.

علامت سوال

آیا طراح گرافیک می‌تواند تغییر رشته دهد و طراح رابط کاربری شود؟

باید بگویم که جواب این سوال بله است. با وجود تفاوت‌هایی که بین این دو رشته وجود دارد یک طراح گرافیک می‌تواند با استفاده از اشتراکات و یاد گیری تفاوت‌ها به یک طراح رابط کاربری حرفه‌ایی تبدیل شود. حتی شاید یک طراح گرافیک به دلیل سواد خوبی که در زمینه‌ی اصول طراحی دارد، بتواند بهتر و سریع‌تر از هر شخص دیگری به یک طراح رابط کاربری تبدیل شود.

نتیجه گیری

طراحی رابط کاربری و طراحی گرافیک دو رشته‌ی کاملا مجزا از هم هستند که در مواردی با هم ترکیب می‌شوند. این دو رشته تفاوت ها و شباهت هایی با هم دارند اما در نهایت بکارگیری صحیح این دو رشته در کنار هم موجب استفاده کاربردی و لذت بخش کاربر از یک محصول می‌شود. در دنیای امروز بهبود عملکرد این دو رشته باعث رضایت بیشتر کاربر و در نتیجه افزایش تعاملات محصول خواهد شد. اگر به یادگیری UI/UX علاقه دارید می‌توانید با ما در تماس باشید.

مقالات مرتبط

اسکرول به بالا