ایموریت IMORIT

 این  یک متن تست1می باشد   این  یک متن تست1می باشد 

 5 نمونه موشن دیزاین با طراحی UI

موشن دیزاین در طراحی ui

موشن دیزاین و طراحی رابط کاربری دو رشته متفاوت هستند که با یکدیگر در ارتباط‌اند. یعنی می‌توان موشن دیزاین با رابط کاربری ایجاد کرد. این تعامل و ارتباط بین موشن دیزاین با UI چگونه برقرار می‌شود. در این مقاله در ابتدا بررسی می‌کنیم که منظور از هر کدام از این موارد چیست؟ و همچنین تعاملات این دو رشته با یکدیگر را مورد بحث قرار خواهیم داد. در آخر نمونه‌های موشن دیزاین با طراحی رابط کاربری را برای شما آورده‌ایم.

منظور از موشن دیزاین و طراحی رابط کاربری

موشن دیزاین و طراحی رابط کاربری از شاخه‌های طراحی هستند که هر کدام بر روی مواردی کار می‌کنند.

موشن دیزاین:

موشن دیزاین یا طراحی گرافیک متحرک از رشته‌های طراحی گرافیک است که در آن مواردی همچون فیلم‌های کوتاه و یا تصاویر متحرک مطابق با اصول گرافیکی ایجاد می‌شوند. موشن دیزاین از حرکت و جان دادن به تصاویر یا انیمیشن برای انتقال احساسات و پیام‌های هدف دار به کاربران استفاده می‌کند.

طراحی رابط کاربری:

طراحی رابط کاربری روی نحوه‌ی تعاملات کاربر با محصولات دیجیتال تمرکز دارد. همچنین بررسی می‌کند که در محصولات دیجیتال تعاملات کاربران با چه طرح‌هایی قابل اجراست. بنابراین طراحی رابط کاربری روی چیدمان المان‌های گوناگون کار می‌کند. رابط کاربری با هدف زیبایی و همچنین کاربرد پذیری کار می‌کند.

کاربرد موشن دیزاین در طراحی رابط کاربری

موشن دیزاین در طراحی رابط کاربری با هدف‌های گوناگونی کار می‌کند. شاید قبل از اینکه در رابطه با کاربرد آن در UI حرف زده باشیم به این فکر کرده باشید که موشن دیزاین با رابط کاربری تاثیر زیادی در جذابیت و زیبای محصولات دیجیتال دارد. اما کاربرد موشن دیزاین با UI در محصولات دیجیتال فقط به این مور ختم نمی‌شود. و می‌تواند به صورت گسترده‌تر و با هدف‌های مهم‌تری به کار گرفته شود. در ادامه کاربردهای دیگر موشن دیزاین با طراحی رابط کاربری را به طور ویژه‌تری بررسی خواهیم کرد.

1. جلب توجه و کمک به حفظ تمرکز

انیمیشن‌ها و یا موشن دیزاین‌ها تا حد زیادی در جلب توجه کاربر و سرگرم نگه داشتن آن دارند. در بسیاری از موارد در طراحی رابط کاربری از موشن دیزاین برای تمرکز بیشتر کاربر روی یک مورد خاص استفاده می‌کنند. برای مثال با استفاده از موشن دیزاین می‌توان توجه بیشتر کاربر را برای کلیک روی یک دکمه جلب کرد. همچنین از انیمیشن‌ها یا تصاویر متحرک برای سرگرم کردن کاربر در هنگام انتظار استفاده کرد.

2. موشن دیزاین برای انتقال کاربر

از دیگر موارد استفاده موشن دیزاین در رابط کاربری کمک به انتقال کاربر است. هنگام انتقال کاربر  از صفحات سایت موشن دیزاین این انتقال را با جذابیت بیشتری انجام می‌دهد. این کار خشکی طراحی رابط کاربری را از بین می‌برد.

3. افزایش میزان کاربرد پذیری

علاوه بر این که باید در طراحی رابط کاربری به کاربرد پذیری توجه کرد. باید روی انتقال احساس تعامل به کاربر نیز کار کرد. در این بین صفحاتی که به این موضوع توجه کرده باشند و این احساس را به کاربر انتقال دهند از کاربرد پذیری بهتری برخوردارند. منظور از احساس تعامل این است که در نتیجه‌ی هر عملی که کاربر در سایت انجام می‌دهد پاسخ مناسبی را دریافت کند.

4. جذابیت بیشتر Micro-interaction

منظور از Micro-interaction تعاملات ساده و یا کوچکی هستند که کاربران با محصولات دیجیتال دارند. به کمک انیمیشن‌ها تا حد زیادی می‌توان این تعاملات را جذاب‌تر و در نتیجه تجربه کاربری را بهبود بخشید.

5. ایجاد تمایز تجربه تعاملات با سایت یا اپلیکیشن

از موارد مهم در دنیای وب تحت تاثیر قرار دادن کاربر است. اینکه بتوان برای کاربر یک نتیجه‌ی متفاوت ایجاد کرد از بهترین تکنیک‌های ماندگاری در ذهن کاربر است. لذا استفاده از موشن دیزاین تا حد زیادی کاربر را تحت تاثیر قرار داده و تجربه او از سایت را متفاوت می‌کند.

مطابق نمونه‌های موشن دیزاین در رابط کاربری که در موارد بالا بیان شد، دریافتیم که موشن دیزاین‌ها نقش مهمی در شکل گیری یک رابط کاربری جذاب و یا اثر گذاری در هنگام تعاملات کاربران دارند. موشن دیزاین‌ها در واقع به دنیای دیجیتال رنگ و رو داده‌اند و به این دنیا جان بخشیده‌اند. البته در نظر داشته باشید که استفاده از موشن دیزاین در رابط کاربری محدودیت‌هایی نیز به همراه دارد.

محدودیت‌های موشن دیزاین در طراحی رابط کاربری

گفتیم که طراح رابط کاربری در استفاده از انیمیشن‌ها محدودیت‌هایی دارد. یعنی این طور نیست که همیشه برای زیباتر کردن رابط کاربری به موشن دیزاین رو بیاورد. بلکه طراح در استفاده از این تکنیک به مشکل‌های فنی بر خواهد خورد. برای مثال ممکن است:

  • کدنویسی برخی دیزاین‌های مورد نظر طراح ممکن است برای برنامه نویسان مشکل بوده و نتوانند آن را اجرا کنند.
  • ممکن است اجرای برخی دیزاین‌ها در برخی موارد دچار مشکل شده و روی تجربه کاربر اثر منفی بگذارد.
  • در مواردی نیز دیزاین توسط تیم توسعه قابل اجراست اما اجرا نکردن آن بهتر است. مثلا در مواردی انجام دیزاین مورد نظر ممکن است تا حد زیادی سبب افزای حجم و در نتیجه اثر منفی روی قسمت فنی سایت شود.

سخن پایانی

موشن دیزاین‌ها به عنوان یکی از شاخه‌های طراحی گرافیکی تحول عظیمی را به پا کرده‌اند. همچنین این شاخه‌ی گرافیک در موارد زیادی از رابط کاربری به خوبی عمل کرده و تا میزان زیادی ‌می‌توانند تعاملات را با رابط کاربری بهبود ببخشند. بکارگیری یک رابط کاربری تاثیر گذار نقش مهمی را در تعاملات کاربر خواهد داشت. هر چقدر روی رابط کاربری تایم بیشتری گذاشته شود تعامل کاربر با محصول دیجیتال بهتر خواهد شد. برای آموزش طراحی رابط کاربری می‌توانید از دوره‌های آموزشی ایموریت در زمینه‌ی UIUX استفاده کرده و آموزش خود را تضمین کنید.

مقالات مرتبط

اسکرول به بالا