ایموریت IMORIT

 این  یک متن تست1می باشد   این  یک متن تست1می باشد 

GUI چیست و چگونه عمل می‌کند؟

رابط کاربری گرافیکی

برای ساخت یک تجربه کاربری موثر و قدرتمند، باید چند رُکن مهم را برای موفقیت در نظر بگیرید. اگر بخواهیم به یکی از این رکن‌های مهم اشاره کنیم، قطعا رابط کاربری گرافیکی، یکی از این عوامل است. گرافیک بخش جدا نشدنی هر محصول دیجیتال است، چرا که این جلوه‌های گرافیکی باعث می‌شود تا کاربر اشتیاق استفاده از محصول را داشته باشد.

رابط کاربری گرافیکی

GUI مخفف Graphical User Interface است به معنی رابط کاربری گرافیکی. GUI باعث می‌شود تا رابطه‌ای دوستانه بین کاربر و محصول دیجیتال، اتفاق بیفتد. این رابطه دوستانه در نهایت باعث می‌شود تا کاربر با تمام قسمت‌های گرافیکی مثل، آیکون‌ها، دکمه‌ها و منوها به راحتی تعامل کند و خواسته‌هایش را به راحتی تکمیل کند.

رابط‌های کاربری ترکیبی

CUI یا رابط کاربری کارکتر محور، برای استفاده پیچیدگی‌های زیادی را دارد و برای تمام کردن هر عمل، نیاز به دستور دارد. این نوع رابط کاربری در نمونه‌های اولیه کامپیوتر مورد استفاده بود. بهترین کاربرد این نوع رابط کاربری در کدنویسی برنامه و محصول است، به این دلیل که سادگی زیادی را داراست.

تفاوت CUI و GUI در چه مشخصه‌هایی خلاصه می‌شود؟

قبل از توضیح در مورد تفاوت هر کدام بهتر است بدانید که یک کامپیوتر یا موبایل، بدون هر یک از این طراحی‌ها، هیچ جذابیتی برای استفاده ندارد. در دو تا سه دهه قبل، حتی آیکون‌های عادی نیز وجود نداشت. تفاوت‌های مهم این دو مورد رابط کاربری، در سهولت در استفاده از آن‌ها است.

در حالت کلی استفاده از رابط کاربری گرافیکی بسیار آسان‌تر است، چرا که کاربر را جذب می‌کند و وجود آیکون‌ها و المان‌ها استفاده از محصول را جذاب‌تر می‌کند. در بحث کدنویسی شرایط به نفع CUI تغییر می‌کند، چرا که کدنویسی نیاز به یک فضای ساده و خلوت دارد. در آخر، کاربر تنها با استفاده از یک کیبورد کار خود را پیش می‌برد و درگیر جنبه‌های طراحی اضافی نمی‌شود.

زیبایی و گیرایی:

در این بخش هیچ جای بحثی نیست، چرا که کاربران خود به خود رابط کاربری گرافیکی را ترجیح می‌دهند. طراحی آیکون‌ها و منوها، همگی باعث می‌شود به راحتی اهداف خود را در محصول پیاده‌سازی کنید.

استفاده همزمان از چند قابلیت:

برخلاف CUI، رابط کاربری گرافیکی به شما اجازه استفاده از چند قابلیت به طور همزمان را می‌دهد و می‌توانید چند برنامه را در یک زمان اجرا کنید.

چه زمانی طراحان به اهمیت استفاده از جنبه‌های گرافیکی پی بردند؟

رابط کاربری گرافیکی در زمان حال، در تمامی جنبه‌های روزانه زندگی قابل مشاهده است. طراحان دریافتند که باید محصولات قابل درک‌تر و ساده در استفاده باشد، تا در نتیجه خروجی پر بازده باشد. این محصولات می‌تواند شامل تلویزیون، کنسول‌های بازی و این گونه محصولات باشد. به صورت کلی، جلوه‌های گرافیکی باعث می‌شود تا کاربر اشتیاق کافی برای استفاده را داشته باشد.

جالبه بدانید که در سال 1985 شرکت مایکروسافت با معرفی ویندوز 1.0، اولین رابط کاربری گرافیکی خود را اجرا کرد و تحول جدیدی در حوزه تکنولوژی ایجاد کرد. این ویندوز دارای قابلیت نمایش جزئیات، برای ساخت یک تجربه کاربری عالی بود. آیکون‌ها از مهم‎ترین تشکیل دهنده‌های یک طرح گرافیکی بودند، که شامل نمایش گرافیکی فایل‌ها، پوشه‌ها و برنامه‌ها می‌شد.

موفقیت این برنامه به حدی زیاد بود که در تمام جهان فراگیر شد و به راحتی قابل استفاده بود. راحتی استفاده از این محصول در تغییر آنی پوشه‌ها و اجرای هر دستور بدون کدنویسی بود، که توانست نیازهای تمامی افراد را برطرف کند و بدون داشتن تخصص، به کار خود ادامه دهند.

رابط کاربری گرافیکی چگونه عمل می‌کند؟

در طراحی گرافیکی تمام انتخاب‌های کاربر به صورت یک المان و آیکون نمایش داده شده است و اطلاعات را به فهم مخاطب می‌رساند. برای مثال ماوس به راحتی، عناصر را جابجا می‌کند و تغییرات دیگری را نیز روی آن انجام می‌دهد. قابلیت اسکرول نیز به راحتی با نوارهای پیمایش قابل تشخیص است.

بحث بسیار مهمی در این بین وجود دارد، که تجربه کاربری را بسیار ساده‌تر نیز می‌کند. برای مثال، سطل آشغال نشان دهنده حذف یک فایل است، یا تصویر یک فولدر یا یک زونکن، برای دسته بندی فایل‌ها تصور شده است. برای این که سیستم به شما نشان دهد که عمل خود را به درستی انجام داده، معمولا با صدا یا تغییر رنگ به کاربر اعلام می‌کند. این طراحی‌هایی که در حال حاضر این گونه دیده می‌شود، تکامل چندین ساله را در کارنامه خود دارد که همگی مدیون طراحان و متخصصان است.

🤔

قطعا برای شما هم پیش آمده که در مواقعی که عجله دارید، بدون خواندن نام برنامه، برنامه مورد نظرتان را باز کنید. اگر برای مثال 2 برنامه، مثل اسنپ و واتساپ را در یک صفحه بگذارید، ممکن است اشتباه کلیک کنید! به این دلیل که شما به اولین چیزی که توجه می‌کنید، رنگ و فرم یک برنامه است.

نقش انتزاع در طراحی گرافیکی چیست؟

توضیح انتزاع در این طرح‌های گرافیکی است که باعث می‌شود با جدا شدن جزئیات فنی و دیدن جلوه‌های زیبا، مفهوم اصلی به کاربر برسد. انتزاع را دقیقا می‌توان به یک ماشین تشبیه کرد، که در ظاهر بسیار زیبا به نظر می‌رسد و راننده نیازی به دیدن موتور و بخش‌های فنی آن ندارد. این مثال را می‌توان در کامپیوتر به پاک کردن یک برنامه و جای گیری آن در سطل آشغال نسبت داد، در واقع چیزی درون سطل قرار نگرفته و تنها به کاربر نشان می‌دهد که شما یک فایل را حذف کرده‌اید.

5 مزیت استفاده از طراحی گرافیکی

1. کاربر پسند بودن:

قطعا شما نیز یک طرح شامل آیکون را به نوشته‌های خالی ترجیح می‌دهید و دچار سردرگمی نمی‌شوید. کاربر پسند بودن این موضوع در استفاده آسان عامه مردم از محصول است، چرا که کاربری با دانش محدود هم به راحتی کار خود را انجام می‌دهد.

2. قابلیت استفاده:

رابط‌های کاربری باعث می‌شوند تا کار سریع‌تر و آسان‌تر پیش برود، چرا که قابلیت استفاده همزمان از چند برنامه را دارید و نیاز به انجام فرآیند پیچیده برای انجام کاری را ندارید.

3. واضح بودن:

نشان دادن موفق یا ناموفق بودن یک عملیات به کاربر اهمیت زیادی دارد. جلوه‌های گرافیکی در نتیجه به کاربر نشان می‌دهد که خواسته‌اش به نتیجه رسیده است یا نیاز به ویرایش دارد.

4. جلوه‌های زیبا:

طرح‌های گرافیکی بسیار جذاب‌تر از یک متن ساده هستند و علاوه بر طرح گرافیکی به کاربر اجازه سفارشی سازی را نیز می‌دهند.

5. دسترسی:

رابط‌های کاربری برای کاربران دارای نقص و ناتوانی نیز موثر واقع می‌شود.

5 عیب استفاده از رابط کاربری گرافیکی

ممکن است که برخی کاربران طرح‌های گرافیکی را نپسندند و متن را ترجیح بدهند.

1. سرعت:

رابط‌های گرافیکی در بارگذاری نسبت به متن، سرعت کمتری را دارند.

2. حافظه:

طرح‌های گرافیکی، حجم زیادی از فضا را اشغال می‌کنند، که این در مورد متن، به صورت عکس عمل می‌کند.

3. انعطاف‌ پذیری:

طراحی گرافیکی را می‌توان یک فضای محدود دانست، چرا که همه چیز به صورت برنامه‌ریزی شده است.

4. کارایی:

این کارایی را می‌توان مختص افراد عادی دانست، اما طراحان و متخصصان، رابط طراحی کارکتر را ارجح‌تر می‌دانند.

5. ساخت و توسعه:

برای به نتیجه رسیدن یک پروژه گرافیکی و دارای جلوه، نیاز به یک تیم و هماهنگی در طراحی است، که در نتیجه زمان و انرژی زیادی صرف می‌شود.

نتیجه گیری:

به صورت کلی برای ایجاد یک تجربه کاربری خوب، نیاز به رعایت نکات زیادی است، اما در نتیجه شما به یک محصول موفق دست پیدا می‌کنید. طراحی رابط کاربری گرافیکی یکی از موثرترین راه‌ها برای بدست آوردن موفقیت در طراحی محصول است. جهت دریافت اطلاعات کامل‌تر درباره‌ی دوره‌های آموزش طراحی رابط کاربری ایموریت، روی لینک کلیک کنید.

مقالات مرتبط

پیمایش به بالا